Concha Ibañez - landscape blue and pink - Àngels Canut

The painter dies, Concha Ibáñez.

posted in: Art, News, printmaking, Painting | 0


Concha Ibáñez occupies a prominent place among the Catalan plastic artists of her generation, and Emilia Xargay, Assumption Maria Raventos, Maria Girona o Montserrat Gudiol.

Durant la seva llarga trajectòria artística, Concha Ibáñez va pintar paisatges de diverses comarques de Catalunya, de Castella, Andalusia, Balears i Canàries, de Venècia, Grècia, Cuba, Nova York i del Magreb, i les seves obres es troben en diversos museus, entre ells el MACBA.

Les seves il·lustracions a l’oli o al gravat han acompanyat obres d’escriptors com Baltasar Porcel, Miquel de Palol, Marta Pessarrodona, Cesareo Rodriguez-Aguilera Josep Maria Carandell.


La pintora i gravadora catalana Concepción Ibáñez Escobar, coneguda com a Concha Ibáñez i especialitzada en paisatgisme, va morir ahir a Barcelona als 93 years, ha informat la galeria d’art Canals.

Nascuda en 1926 a Canet de Mar (Barcelona), es va formar a l’Escola d’Arts i Oficis “Halle” de la capital catalana i en la Facultat de Belles arts de la Universitat de Barcelona, i en la seva joventut va freqüentar el Cercle Artístic de Sant Lluc.


Després de diverses estades en ciutats d’Itàlia, a Madrid i París, in 1960 va exposar individualment a la sala Jaimes de Barcelona, i posteriorment a la sala Abril de Madrid.

En anys successius va mostrar les seves obres en diverses galeries de Girona, Figueres, Cadaqués, Lleida, Tarragona, Sitges, Barcelona, Palma, San Sebastian, Madrid, Milan, Vienna, Brussels, l’Havana i Nova York.

Va formar part del grup SOM 7, en l’Associació de Dones Artistes de Catalunya, juntament amb Claude Collet, Teresa Costa-Gramunt, Lluïsa Garcia-Muro, Adelaide Murillo, Carme Riera i Núria Tortras.

El crític Daniel Giralt-Miracle va titllar la seva pintura de “short space, light, terra, naturalesa i arquitectura dins d’un tot ben travat i sensible als trets propis de cada lloc”, mentre Santos Torroella considera que Ibáñez “practice touch and geometry of the art of painting with a rare fervor”.

El diccionari Ràfols d’artistes contemporanis de Catalunya i Balears assenyala que l’obra de Concha Ibáñezestà feta de solituds i silencis, resolved simply and sweetly colored, rolling shades shapes with a captivating poetic sensibility”.

23-12-2022 El Mundo• EFE Barcelona.