people Well

people Well

people Well

 

people Wellpeople Well. Rusiñol Cuban

Es clar que un dia o altre en Rusiñol i La Cubana ens havíem de trobar… The stars have decided that now was the right time. Com que som de Sitges hem mamat Rusiñol des de petits, l’hem olorat i quasi l’hem tocat. Aquest artista polifacètic que va revolucionar el nostre poble era un “teatrero” com nosaltres, que ens ha influït i ha estat font d’inspiracióVa ser un pioner en les accions teatrals i va ser un gran observador de la realitat que l’envoltava, reflectint a la seva obra el teatre que tots fem a la vida quotidiana.

I aquesta especial trobada la fem amb people Well, aquest sainet que hem fet tots de joves, i que parla de la necessitat d’aparentar i dels conflictes idiomàtics, uns temes que sempre ens han atret i divertit. Haver d’adaptar el text i posar-li música ha estat un treballl apassionant, i tambè, una excusa fantàstica per poder fer un “striptease” de La Cubana i ensenyar un cop més la gran enganyifa i la màgia del teatre.

people Well, es va estrenar el 1917 al Teatre Novedades de Barcelona, és un sainet –potser massa curt per fer-ne un musical – un divertimento on Rusiñol retrata i ridiculitza els nous rics de la burgesia industrial sorgida a la Barcelona modernista, que ha estat la nostra excusa per construir la base argumental d’aquest espectacle.

Hem respectat al màxim el text original i hem creat un viatge en el temps on fem parlar els personatges que va crear Rusiñol en quatre èpoques diferents, descobrint que la necessitat d’aparentar no té data de caducitat.

La Cubana