Manuel Gómez Perochena

Manuel Gómez Perochena

publicado en: Aquarel·les, Art, Pintura | 0

Manuel Gómez PerochenaManuel Gómez Perochena

Autodidacta. Realitza exposicions a Madrid, Sòria, Almazán (Sòria), Valdemoro (Madrid), La Marina d’Elx, Zeddam (Països Baixos)

Obté premis d’aquarel·la i dibuix en diversos concursos.

La seva obra figura en col·leccions privades i en Museu de Zeddam, (Països Baixos)

Especialitat artística en què treballa: Aquarel·la i dibuix

 

Al llarg de la seva vida com a delineant projectista, les eines que utilitza per realitzar dibuixos de precisió, són la regla, l’escaire, el cartabó o el compàs i amb el llapis, el tiralínies o el retolador tècnic, executa dibuixos amb tota mena de detalls per arquitectes de renom com, Fernando Moreno Barberá o Julio Cano Lasso.

Més endavant s’inicia en el dibuix i l’aquarel·la, inspirat en les il·lustracions de Norman Rockwell, de les que quals es queda enamorat per la seva ironia i humor, reemplaçant el tiralínies pel pinzell i el color.

Perochena és un excel·lent dibuixant nat, sap plasmar en les seves aquarel·les de paisatges un caràcter lineal, procurant potenciar el contrast per ressaltar el conjunt arquitectònic en general, donant-los personalitat pròpia.

Els seus coneixements com a delineant, l’animen a desfer en el temps i recuperar gran varietat de maquinària de transport: trens, avions, vaixells, i amb bona mestratge i molta il·lusió, reflectir sobre un suport blanc la idea d’uns somnis d’ahir.

A.P.P.

 

 

Fragments de Crítiques

Manuel Perochena defuig de l’aquarel·la clàssica per endinsar-se en una pintura realista manejant els pinzells amb el mestratge d’un arquitecte del dibuix i la composició.
L’artista busseja en la recerca del passat amb prou feines tres colors bàsics que entrellaça amb perfecció i adquireixen la profunditat dels nostres pobles més ancestrals.
El passat és la seva obsessió i la seva passió. El vell i el antic s’apoderen de la sala traslladant-nos a la tradició.
JORGE NIÑO

——————-

La mirada de l’espectador és atrapada pels ulls i les cares dels personatges representats per un artista que no interpreta sinó que trasllada la realitat del que observa.
Homes, dones i nens oficien, anhelen, segresten al visitant amb la seva realitat descarnada i agredolç.
No et pots quedar indiferent davant la tècnica d’un pintor que sorprèn pel seu domini de l’aquarel·la.
BEGOÑA LAFUENTE

——————-

«Ontmoetingen» (Trobades), és una exposició col·lectiva de 55 artistes espanyols que exposen al «Museum Galerie Rosmolen» de la ciutat de Zeddam (Holanda).
El museu està instal·lat en un antic molí de gra on giren les obres dels artistes com els cavalls giraven per moldre el cereal. I una única obra espanyola serà la que tingui l’honor de seguir residint en aquest país que ha estat subjugat per la seva tècnica i la seva qualitat. Aquest pintor elegit d’entre els 54 restants és Manuel Perochena amb el seu quadre «Madrid».
TEO MAESTRO

——————–

«Motius americans» és una mostra de la vida americana dels anys 50 pintada a l’oli per Norman Rockwell.
Les figures dibuixades per Perochena són assetjades pels imperatius de la perfecció. La intenció de l‘artista és plasmar el detall: arrugues, cabells blancs, expressions, llums, colors que no semblen realitzats per un pinzell amarat en aquarel·la. Tècnica molta tècnica. I emoció.
VICTOR BENGOECHEA

——————–


La tecnologia és una de les constants d’un pintor d’arrels sorianes i basques que assalta trens i avions per traslladar-nos a països i èpoques remotes. Màquines de vapor que creuen paisatges de somni amb un dibuix impecable.
LORENZO TUTOR

Visita la seva exposició a la nostra galeria