Forlatesa de Kuèlap, construcció

Fortalesa de Kuèlap – Cultura Chachapoyas

publicado en: Arquitectura, Posts | 0

Fortalesa de Kuèlap, una de les entrades Fortalesa de Kuèlap – Cultura Chachapoyas

 

Venim d’un interessant viatge pels Andes Amazònics del nord de Perú on hem pogut conèixer de més a prop la cultura preincaica dels Chachapoyas, desenvolupada entre els anys 800 i 1470, a traves de les seves restes arqueològiques, dels assentaments i de les construccions funeràries.

La cultura Chachapoyas es va desenvolupar als Andes del nord-est del Perù, es tracta d’una area molt accidentada geogràficament, poblada per frondosos boscos, amb una alta pluviositat i amb una boira quasi permanent. D’aquí és pensa que ve el nom de Chachapoyas que significa “el poble de la boirina”.

Un dels objectius del viatge era visitar la magnifica Fortalesa de Kùelap, declarada Patrimoni Cultural de Perú el 1998. Actualment està en fase de restauració i recreca.

Els Chachapoyas van construir i habitar la impressionant Fortalesa de Kuèlap entre els anys 1000 a 1450.

La Fortalesa de Kuèlap, és un conjunt arquitectònic de pedra de grans dimensions, està situada al cim d’una muntanya de la selva alta peruana, una magnifica atalaia a 3000 mts d’alçada sobre el nivell del mar, a la Província de Luya, al Departament d’Amazones, en un paratge magnífic. L’estratègica situació li permetia dominar visualment el territori circumdant, podia identificar amb antelació qualsevol amenaça i també podia servir de refugi a la població en cas d’emergència.

Destaquen les construccions conegudes com El Torreón, El Castillo i el Tintero.

M. Àngels Canut

No et perdis el post sobre els sarcofags de karajia