Comèdia Tot jugant amb Molière

Comèdia Tot jugant amb Molière

publicado en: Arts escèniques, Posts, Teatre | 0

Comèdia Tot jugant amb Molière

Comèdia Tot jugant amb Molière

Comèdia basada en personatges i situacions del teatre de Molière.

 

Versió i adaptació al català de J.M. Vidal, de l’original de Juan Antonio Castro Me huele a cuerno quemado.

Comèdia Tot jugant amb Molière

L’aventura que us proposem avui és la de endinsar-nos,tots plegats, públic i actors, en el món de Molière de la mà de J. M. Vidal. En aquesta farsa trobareu personatges molt coneguts del gran mestre francès, com Sganarelle, paper que el mateix Molière va interpretar tantes vegades i que nosaltres hem dividit en tres veus femenines que presenten i condueixen la funció. L’Avar Harpagó i la seva filla Cèlia, El Burgès Gentilhome monsieur Argàn, l’enamorat Leli, i els imprescindibles criats Dorina i Scarpí. En el cas de la Dorina, la serventa trapella, també l’hem duplicat per poder donar joc a més actrius del grup El Triangle.

La farsa que us servim avui, és una barreja molt gamberra de tots aquets personatges estereotips de la condició humana.

 

Si hem arribat a bon port, vosaltres el públic, ens ho fareu saber amb els vostres aplaudiments finals i la vostra connexió durant la representació. si no ho aconseguim, vulgueu excusar-nos.

 

Al cap i a la fi, fer teatre és veure’ns reflectits tots plegats en aquesta gran cornucòpia que és l’escenari. gaudir, emocionar-se, comprendre a l’altre. retrobar mots que crèiem oblidats i renovar el nostre pensament i sentiment de la mà de Mòliere. Salut!

Anna Briansó

Directora