Carlos Rolando -Barcelona - Angels Canut

Carlos Rolando

publicado en: Art, Obra gràfica, Posts | 0

Carlos Rolando

 

Carlos Rolando -Barcelona - Angels CanutCarlos José Rolando, (Rosario, Argentina, 1933Barcelona, 2016)

Va estudiar a la Facultat d’Arquitectura de la Universidad Nacional del Litoral (UNL) de Santa Fe com a recolzament a les seves aspiracions de dissenyador. Estudis que compaginava amb altres sobre de pintura, fotografia, tipografia, disseny i economia.

Va exercir de director d’art en el món editorial i en una agencia de disseny. Més endavant al 1967 es va traslladar a Barcelona on va fixar de manera definitiva la seva residencia, des d’on va contribuí a la renovació del disseny a Catalunya.

Durant els primers anys d’estada a la capital catalana Carlos Rolando va estar vinculat a les agencies de publicitat capdavanteres Carvis, per qui va dissenyar el packaging i els anuncis per Evax-Dodotis. També va col·laborar amb Lluís Bassat i amb Joaquín Lorente a la campanya per l’ Hospital Sant Joan de Déu.

El 1973 Carlos Rolando va fundar el seu propi estudi de disseny Design Consultancy.

L’any 1990 crea, junt amb la revista IP Mark, els premis Best Pack.

Es va especialitzar en el disseny corporatiu i va ser creador de marca d’importants empreses e institucions com Camper, Roca, Arco, Fagor, Ifema, Círculo de Lectores, Pegaso, Grupo Mondragón, Astilleros Españoles, Desigual, Borsa de Barcelona, el Ministerio de Hacienda y Administraciones Públicas, el CSIC i la dels Ajuntaments de Bilbao, Toledo i Castelldefels entre d’altres i també per esdeveniments com Arco, Expo Sevilla’92 o Madrid 2016…

El 2005 va rebre el Premio Nacional de Diseño de l’estat espanyol

El 2011 el Club de Creativos li atorga el premi d’Honor.

2012 el FAD li va concedir el primer Laus honorífic en reconeixement a la seva exitosa trajectòria professional

Així mateix cal destacar la seva aportació a l’escultura.

AAVV