Fira Pirates del Poble Pescador de Premià de Mar

publicado en: Fires | 0

Fira de Pirates del Poble Pescador de Premià de Mar

Presentació de les últimes novetats en penjolls i complements d´Àngels Canut

12 i 13 de Juliol de 2014

Penjolls

La Festa Major de Premià de Mar comença amb una invasió de pirates nordafricans, l’anomenat Desembarcament Pirata, que porta la disbauxa i la rauxa al poble. Amb la invasió s’organitza una gran cercavila des de la platja que va fins l’Ajuntament, que és pres pels invasors, que d’aquesta manera s’apoderen del poble.

El pirata Omar, el seu cap, s’enamora de la premianenca Ester, promesa a en Martí, a la que segresta durant la invasió.

En el decurs dels dies de Festa Major s’organitzen activitats plenament festives, moltes d’elles relacionades amb la resistència contra els pirates (Mercat d’Esclaus, Revolta Premianenca…), i fins s’escenifica el Poble Pescador, amb fira d’artesans, que és un intent de recreació del municipi com seria als segles XVIII-XIX.

El darrer dia de la Festa Major els premianencs contraataquen, rescaten l’Ester i expulsen els pirates, amb la qual cosa s’acaba la festa i es retorna a la vida de sempre. Tot finalitza amb una cantada d’havaneres i un gran castell de focs.

Aquest model de Festa Major va començar a l’any 1996, havent sofert algunes variacions de detall amb els anys, tot i que no pas del tipus estructural.

Organització Premià Pirata