Volver a Pintura

Calafell – Xavier Canut

250,00  IVA inclós

Calafell – Xavier Canut

Xavier CANUT,  Barcelona

Calafell, 2005 

Tècnica mixta sobre tauler

80x 80×5 cm 

No li cal marc, els laterals estan pintants

1 disponibles

Descripción

Calafell – Xavier Canut

 

Xavier CANUT,  Barcelona

Calafell, 2005 

Tècnica mixta sobre tauler

80x 80×5 cm 

No li cal marc, els laterals estan pintats 

Xavier Canut o la transversatilitat artística

 Queden lluny els jocs de construccions el Meccano,  El Arquitecto moderno, les ceres, les aquarel·les, els olis i la guitarra espanyola,  que van marcar el punt de partida de l’ expressivitat artística de Xavier Canut determinant de manera inequívoca  la seva carrera professional dins del disseny i fabricació de mobiliari, el disseny d’espais interiors i de la seva vocació d’artista com a  pintor, actor i músic.

El coneixement del procés creatiu dels mobles, des del disseny fins a la seva construcció, l’interioritza i l’aplica a la  pintura. Experimenta amb els elements que intervenen en el muntatge dels mobles, la diversitat de fustes, okume, pi, pollancre, les fustes de bastidors reciclats, les coles, els vernissos, els ferratges i les pintures que poc a poc incorpora als seus quadres. Els taulers i les teles esdevenen el suport a les creacions on els gruixos matèrics son importants en una evolució constant cap a l’expressionisme abstracte. Obres que sintonitzen amb la pintura de  Mark Rothko, Jackson Pollock o Mark Tobey. Resten enrere les obres figuratives i de traç fi de la primera època. 

L’entusiasme per l’escenificació han portat a Xavier Canut a representar obres dels escriptors i autors teatrals  Josep Maria Folch i Torres, Pere Calders, Sergi Belbel, del poeta bengalí Rabindranath Tagore i també de les obres que ell mateix ha escrit i dirigit tot alternant-los amb monòlegs propis. També ha participat com actor en diverses pel·lícules de cine amateur i en fotonovel·les. Essent convidat a participar en programes de Radio i TV com expert en interiorisme.

La gran passió per la música ha estat una constant al llarg dels anys. De les primeres notes robades a la guitarra espanyola a cantautor, de baixista dels grups musicals Los Tenebros i Els Jets a concertista de piano i cantautor. Influenciat per la musica de George Gershwin,  Piotr Ilitx Tchaikovsky i  Giacomo  Puccinil composa la trilogia d’òperes, Diagonal River, 2009, Tibidabo Lake, 2015 estrenades amb èxit a Barcelona i interpretades per cantants professionals d’òpera i, Montserrat Sea que previsiblement s’estrenarà el 2017.

            MAC

   Historiadora de l’art

 

Valoraciones

No hay valoraciones aún.

Sé el primero en valorar “Calafell – Xavier Canut”

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

También te recomendamos…

Almeria - Xavier Canut
Almería – Xavier Canut

Almería - Xavier Canut

Xavier CANUT,  Barcelona

Almería, 2005 

Tècnica mixta sobre tauler i fusta

81x65x5 cm  

Marc de pi

250,00  IVA inclós Añadir al carrito
Camp de blat
Camp de blat – Xavier Canut

Camp de blat - Xavier Canut

Xavier CANUT,  Barcelona

Camp de blat, 1999 

Acrílic sobre tela

73x100 cm  

Firmat Xavier Canut 99

Marc de faig natural

400,00  IVA inclós Añadir al carrito
Lluïsa - Xavier Canut
Lluïsa – Xavier Canut

Lluïsa

Lluïsa - Xavier Canut

Xavier CANUT,  Barcelona

Lluïsa, 1993 

Acrílic sobre tela

100x72 cm  

Marc negre

250,00  IVA inclós Añadir al carrito